050 409 59 23

Bagage


Algemeen
Doorgaans mag u per persoon één stuk handbagage aan boord meenemen. Daarnaast mag u soms een tijdschrift, een jas of een handtas o.i.d. meenemen.

Hoeveel kilo mag ik meenemen?
Er zijn beperkingen aan het aantal tassen dat u mag meenemen qua gewicht en omvang. Om misverstanden te voorkomen over de voorschriften met betrekking tot de bagage adviseren wij u om ons of luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor de exacte procedures.

Handbagage: wat mag er mee?
Scherpe en puntige voorwerpen mag u niet vervoeren in de handbagage. Wanneer deze toch worden aangetroffen bij de veiligheidscontrole kunt u hier vrijwillig afstand van doen of eventueel meegeven aan diegene die u heeft gebracht. U krijgt ingeleverde voorwerpen niet terug en u krijgt hier ook geen vergoeding voor. Wanneer u weigert deze goederen mee te geven of af te staan wordt u niet toegelaten op de vlucht. Vloeistoffen, gels, tandpasta etc. kunt u alleen nog meenemen in verpakkingen van max. 100 mm, in een hersluitbare doorzichtige plastic zak van max. 1 liter. Genoemde voorwerpen mag u wel meenemen in de ruimbagage. Voor het inchecken moet u dat dan in uw koffer hebben gestopt. Medicijnen en babyvoeding, welke u tijdens de vlucht nodig heeft, mag u meenemen in uw handbagage.

Mag ik mijn medicijnen meenemen?
Voor het meenemen van medicijnen is een dokters- of apothekers verklaring nodig!
Zorg er altijd voor dat u uw medicijnen in uw handbagage meeneemt, dus niet in de bagage die via de check-in balie naar het laadruim gaat. Verder raden wij u aan het Engelstalige recept van uw medicijn mee te nemen, zodat u dat kunt laten zien als douane- of veiligheidsbeambten vragen stellen over uw medicijnen of injectienaalden. Injectienaalden dienen goed verpakt te worden. Medicijnen die koel moeten worden bewaard, kunt u het beste meenemen in koelzakken of vacuumflacons binnen de geldende handbagagevoorschriften. Er is geen koelmogelijkheid aan boord.
Indien u twijfelt kunt u altijd uw huisarts raadplegen.

Mag ik eten meenemen in mijn handbagage?
U mag gewoon uw boterham meenemen in uw handbagage.

Buggy, kinderwagen & maxi-cosi 
Uw buggy, kinderwagen of maxi-cosi kunt u uiteraard meenemen als u vertrekt vanaf Groningen Airport Eelde. Voor buggy en kinderwagen geldt dat deze bij de check-in aangemeld moet worden. U kunt de buggy/kinderwagen blijven gebruiken tot het moment dat begonnen wordt met instappen. De buggy/kinderwagen moet dan ingeklapt bij de vliegtuigtrap worden afgegeven, waarna hij in een apart gedeelte in het ruim wordt geladen. Bij terugkomst op Groningen Airport Eelde worden de buggies en kinderwagens als eerste uitgeladen en komen als eerste op de bagageband in de aankomsthal. Voor maxi-cosi geldt over het algemeen dat die meegenomen kan worden in het passagiersgedeelte. In geval van te weinig ruimte kan alsnog besloten worden dat de maxi cosi naar het laadruim moet. Beslissing van de bemanning hierin is bindend.

Huisdieren
U kunt uw hond meenemen op vakantie mits u dit vooraf heeft aangeven. U kunt uw hond meenemen tot in de vertrekhal. Bij de gate zal de hond in de eigen meegebrachte bench worden geplaatst en naar het vliegtuig worden gebracht. Voor kleinere honden bestaat soms de mogelijkheid om deze met u mee te nemen in de cabine. Dit verschilt per maatschappij. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

Bagagewagens
Voor de terminal kunt u bagagewagens ophalen zodat u uw bagage gemakkelijk kunt vervoeren. Na gebruik van de wagentjes kunt u ze terugzetten voor de terminal. 

Mobiele telefoons 
Uw mobiele telefoon mag mee aan boord, maar dient wel uitgeschakeld te zijn gedurende de gehele vlucht. Het is ten strengste verboden uw mobiele telefoon te gebruiken of stand-by te hebben in verband met storingen die kunnen ontstaan in de apparatuur van het vliegtuig. 

Elektronica 
Persoonlijke stereosystemen of draagbare computers mogen niet gebruikt worden (en niet aan staan) tijdens de vlucht. Deze voorwerpen kunnen de instrumenten van het vliegtuig verstoren.

Gevaarlijke stoffen 
Het is verboden om gevaarlijke stoffen mee te nemen in het vliegtuig. Een bus campinggas bijvoorbeeld of zelfs een flesje nagellakremover behoren tot gevaarlijke stoffen. Wanneer bij de veiligheidscontrole deze stoffen worden aangetroffen, worden deze in beslag genomen. U krijgt in beslag genomen stoffen niet terug en u ontvangt hier ook geen vergoeding voor. Voor meer info: www.douane.nl.

Deel dit overal

Geen boekingskosten
Goedkoper dan TUI.nl
Meer dan 25 jaar ervaring
Aanspreekpunt dichtbij